Szőkítés

Mindennapos problémaként találkozok azzal a jelenséggel, hogy a hamvas szőkére, vagy gyöngyház szőkére áhítozó hölgyek szalmasárga színű hajjal keresnek meg, már-már reménytelenül, mert korábbi fodrászaik szerint másfajta szőkét lehetetlen kihozni a hajukból. Ez az esztétikai probléma még csak a kisebbik baj lenne, de ehhez általában élettelen, kiszáradt, sprőd hajvégek társulnak. Sokan úgy gondolják, ez normális, hisz a szőkítés roncsol. Ez hazugság, a szőke haj festése csak akkor roncsol, ha nem hozzáértően végzik! Nálam a szőke hajak is hosszúra nőnek és nem szalmasárgák! Hatékony ellenpigmentálási eljárással bármilyen sárgulásra, vagy vörösödésre hajlamos haj esetén van megoldás!

 

Hajszín világosítás

 

Amikor a már korábban festett hajszínedet szeretnéd világosabbra változtatni nem elég egyszerűen egyik napról a másikra világosabb hajfestéket használni, mert a festett hajszín képtelen egy másik festék hatására számottevően világosabbra változni. Ilyenkor válik szükségessé a festést megelőzően egy hajszín világosítás. A világosító olajat a kívánt eredménytől függően száraz, vagy vizes hajra viszem fel es szintén a várt árnyalat függvényében 30-120 percig marad a hajon. Nem használok szőkítőport! Egy teljesen eltérő összetételű kímélő és ápoló hatású, lassú metódosú világosító olajjal távolítom el a sötét színeket. Szeretnék megnyugtatni mindenkit! Ez az anyag a régi, idejét múlt a szőkítőporral ellentétben nem tudja leégetni a hajat! Egyetlen hátránya, hogy lassabban hat, így tovább lehet a társaságomat élvezni!

 

Milyen fázisokon megy keresztül a hajszín a világosítás során?

               szőkítés

 

-Egy világosítással általánosan 1,5-3 árnyalatot világosít biztonságosan.

 

-Egy kezelés alkalmával maximum 2 világosítást végzek el az újabb hajszín festését megelőzően.

 

-Az új hajszín a világosítást követő harmadik hajfestés után tekinthető véglegesnek és tartósnak. Sajnos a vöröses/sárgás pigmentek tartós elnyomása idővel jár, az első festést követő negyedik hét környékén utat törnek maguknak és meg kell ismételni a festést, vagy színezést.

 

-A feketéből szőke hajszín megalkotásának a folyamata várhatóan 4-5 világosítást fog igényelni, tehát valószínűleg 3 alkalommal kell végigülni a hosszadalmas világosítás/világosítások-majd festés kombót. Ez 5-7 órát vesz igénybe alkalmanként. A világosítások ismétlése akár 1 hét elteltével is lehetséges, de ebben az esetben mindenképpen ajánljuk minden alkalommal hajszerkezet újraépítéssel kiegészíteni a kezeléseket.

 

-Fekete hajszín világosításánál meg kell jegyeznünk, hogy a korábban használt fekete festékektől nagyban függ a folyamat hatékonysága és üteme. Pl. Ha valaki otthon minden hajfestésnél a végeket is bekente, illetve a maradék festéket rendszerint a feje tetejére halmozta, netán a tőfestéseket mindig más márkájú festékekkel oldotta meg, akkor számolhat azzal, hogy esetlegesen foltokban lassabban fog világosodni a szín.