Szőkítés

Mindennapos problémaként találkozunk azzal a jelenséggel, hogy a hamvas szőkére, vagy gyöngyház szőkére áhítozó hölgyek szalmasárga színű hajjal keresnek meg minket, már-már reménytelenül, mert korábbi fodrászaik szerint másfajta szőkét lehetetlen kihozni a hajukból. Ez az esztétikai probléma még csak a kisebbik baj lenne, de ehhez általában élettelen, kiszáradt, sprőd hajvégek társulnak. Sokan úgy gondolják, ez normális, hisz a szőkités roncsol. Ez hazugság, a szőke haj festése csak akkor roncsol, ha nem hozzáértően végzik! Nálunk a szőke hajak is hosszúra nőnek és nem szalmasárgák! Hatékony ellenpigmentálási eljárásunkkal bármilyen sárgulásra, vagy vörösödésre hajlamos haj esetén találunk megoldást!

 

Hajszín világosítás

 

Amikor a már korábban festett hajszínedet szeretnéd világosabbra változtatni nem elég egyszerűen egyik napról a másikra világosabb hajfestéket használni, mert a festett hajszín képtelen  egy másik festék hatására számottevően világosabbra változni. Ilyenkor válik szukségessé a festést megelőzően egy hajszín világositás. A világositó olajat a kivánt eredmenytől függően száraz, vagy vizes hajra visszük fel es szintén a várt árnyalat függvényében 30-120 percig marad a hajon. Mi nem használunk szőkítőport! Egy teljesen eltérő összetételű kímélő és ápoló hatású, lassú metódosú világosító olajjal távolítjuk el a sötét színeket. Szeretnénk megnyugtatni mindenkit! Ez az anyag a régi, idejét múlt a szőkitőporral ellentetben nem tudja leégetni a hajat! Egyetlen hátránya, hogy lassabban hat, igy tovabb lehet a társaságunkat élvezni!

 

Milyen fázisokon megy keresztül a hajszín a világosítás során?

               szőkítés

 

-Egy világosítással általánosan 1,5-3 árnyalatot világosítunk biztonságosan.

 

-Egy kezelés alkalmával maximum 2 világosítást végzünk el az újabb hajszín festését megelőzően.

 

-Az uj hajszín a világosítást követő harmadik hajfestés után tekinthető véglegesnek és tartósnak. Sajnos a vöröses/sárgás pigmentek tartós elnyomása idővel jár, az első festést követő negyedik hét környékén utat törnek maguknak és meg kell ismételni a festést, vagy színezést.

 

-A feketéből szőke hajszín megalkotásának a folyamata várhatóan 4-5 világosítást fog igényelni, tehát valószínűleg 3 alkalommal kell végigülni a hosszadalmas világosítás/világosítások-majd festés kombót. Ez 5-7 órát vesz igénybe alkalmanként. A világosítások ismétlése akár 1 hét elteltével is lehetséges, de ebben az esetben mindenképpen ajánljuk minden alkalommal hajszerkezet újraépítéssel kiegészíteni a kezeléseket.

 

-Fekete hajszín világosításánál meg kell jegyeznünk, hogy a korábban használt fekete festékektől nagyban függ a folyamat hatékonysága és üteme. Pl. Ha valaki otthon minden hajfestésnél a végeket is bekente, illetve a maradék festéket rendszerint a feje tetejére halmozta, netán a tőfestéseket mindig más márkájú festékekkel oldotta meg, akkor számolhat azzal, hogy esetlegesen foltokban lassabban fog világosodni a szín.